Acoustic sunday



Första låten är ”Sitting on the curb” av Pepper som är ett rockband med starka influenser av reaggae som ursprungligen kommer från Hawaii. Ett riktigt skönt band! Just denna låt kommer från albumet ”Kona Town” från 2002.

 

David Nesta Marley är Rita och Bob Marleys äldsta son, född 1968 Trenchtown, Jamaica och är mer känd som Ziggy Marley i Ziggy Marley and the Melody Makers. Låten ”Love is my religion” är från hans soloskiva med samma namn från 2006 som också utsågs till årets reagge album på Grammy Awards.

 

Janes Addiction är ett alternativ rockband från LA som bildades 1985 men upplöstes 1991 och sedan har de haft ett par återföreningar. Nyligen så har de börjat spela in nytt material med Duff McKagan på bas, tidigare Guns N´ Roses, Velvet Revolver och Duff McKagan's Loaded. Övriga medlemmar är Perry Farrell, Stephen Perkins och Dave Navarro(Red Hot Chili Peppers, Nine Inch Nails, Guns N' Roses och The Panic Channel). Låten ”Jane says” är från deras debut studioalbum ”Nothing´s Shocking” från 1988 men den fanns även med på det självbetitlade live albumet från 1987.

 

”Gravedigger” är en låt skriven av Dave Matthews som fanns med på hans solodebut ”Some Devil” från 2002. Dave Matthews är mer känd med sitt band Dave Matthews Band som skördat stora farmgånga framför allt i hemlandet USA.

 

Rodrigo y Gabriela är en mexikansk gitarrduo som har blivit kända för deras snabba och rytmiska akustiska gitarrspel. De har gjort flera olika tolkningar av artister som de tycker om bland annat Led Zeppelin och Metallica och just denna låt kommer från deras självbetitlade album från 2006. Jag rekommenderar alla som jobbar i musikaffärer och får höra ”Stairway to Heaven” misshandlas dagligen av amatörer som precis har lärts sig två ackord att lyssna på denna version. För detta är riktigt, riktigt bra!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0