Dave Grohl (eller nästan iaf)



Foo fighters ”Best of you” från albumet ”In your Honor” från 2005 framförs akustiskt av det Walesiska rockbandet Stereophonics.

 

”Have a cigarr” från Pink Floyds underbara album ”Wish you were here” framförs av Foo Fighters i en lite rockigare version med Grohl bakom trummorna för en gångs skull och istället är det Justin Hawkins som står för sången.

 

Nästa Foo Fighters låt är ”My Hero” från deras andra album i ordningen ”The Colour and the Shape” från 1997. Låten framförs av Paramore som jag inte har så bra koll på men enligt Wikipedia så är det ett rock, pop-punk, emo band ungefär. Bra låt i alla fall.

 

”The man who sold the world” spelades in av det amerikanska grunge-bandet Nirvana 1993, under sitt MTV Unplugged uppträdande och låten släpptes på plattan ”MTV unplugged in New York” följande år, efter Cobains död. Låten är skriven av David Bowie och var med på hans tredje platta med samma namn som släpptes år 1970. Självklart så har vi Grohl bakom trummorna här.

 

Sist är det ett litet smakprov på Dave Grohls känsla för humor. Mer kommer senare här på bloggen...


Kommentarer
Postat av: Viktor

Eh? Justin Hawkins?



Nä, snarare trummisen Taylor Hawkins som sjunger på Have A Cigar-covern..



//Viktor

2010-04-20 @ 11:17:16
Postat av: Daffe

Självklart är det så :) Även om Justin Hawkins(The Darkness) också är en hyfsad sångare, inte riktigt min favoritsångare men ändå.

2010-04-20 @ 18:09:16
URL: http://whatmusic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0