Första spellistan: Vad lyssnar jag på just nu





Först ut är ett alster från Slash nya självbetitlade debutalbum som soloartist. Hela skivan så gästas han av olika musikgiganter så som Chris Cornell (Soundgarden), Duff McKagan (Guns N' Roses/Velvet Revolver), Ozzy Osbourne, Iggy Pop men på just denna låten som också blir den första singeln som släpps så är det Fergie som bidrar med text och en lysande sånginsats. Fergie som kanske inte förknippas med hårdrock utan mer är känd för sin medverkan i Blackeyed Peas gör det faktiskt riktigt bra även om jag först var väldigt skeptisk till hur det skulle fungera.

 

En till ”nyare” låt är Nickebacks ”This afternoon” även om den släpptes som singel för ca 3 veckor sedan så är inte albumet ”Dark Horse” från i höstas purfärskt. Detta är en låt som man får lust att lyssna på en ljummen sommarkväll med en bira i handen. Skön låt helt enkelt!

 

Den äldsta låten för dagen är ”Beast of burden” av Rolling Stones från deras sista riktigt bra platta ”Some Girls” från 1978. Bette Midler fick senare också en hit med denna låten ett par år senare.

 

Nirvana släppte år 1991 ”Nevermind”, ett av historiens mest inflytelserika och viktiga album någonsin. Från just det albumet hittar vi mästerverket ”Come as you are” som handlar om att man borde få vara sig själv och bli accepterad för det. Såg för ca en vecka sedan "Live at Reading" vilket är riktigt grym konsert, rekomenderas.

 

Thåström får avsluta dagens spellista med låten ”Brev till 10:e våningen” som för övrigt inleder albumet ”Skebokvarnsv. 209” från 2005. Riktigt bra låt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0